De Strubben: dé plek voor ontmoeting en ontspanning, midden in Drenthe!

Een verslag van de eerste maanden

08-09-2016 - De zomer is zo goed als voorbij.. Wij (Janke en Pieter) kijken in dit verslag terug op de eerste maanden die we op de Strubben als nieuwe eigenaar mochten meemaken. Er is veel werk verricht, maar we hebben ook enorm genoten, en de eerste groepen hebben de Strubben Groepsaccommodaties al weer bezocht!


Sleuteloverdracht

Klussen op de Strubben GroepsaccommodatiesNadat we op 29 april jl. de sleutel in ontvangst mochten nemen van De Strubben is ons werk aldaar begonnen. 
Met heel veel enthousiasme en inzet zijn we de volgende dag met kinderen en vrienden naar Schoonloo gegaan.
Allereerst nog maar eens een rondgang door het gebouw en over het terrein van De Strubben.
Wat fantastisch om hier bezig te gaan en daarbij te genieten van al het moois om ons heen.
Na een lekker kopje koffie en thee begon het werk. 
 

Vele handen maken licht werk

Een hovenier meegenomen om te kijken wat gesnoeid kon worden aan struiken ed. Met ferme slag ging de hovenier te werk en aan het einde van de dag was dit duidelijk te zien. Inmiddels waren vrienden bezig gegaan met het schoonmaken van ramen, kozijnen en dakgoten, tjonge jonge, dat zijn er veel.

De weersomstandigheden waren prima zodat de kinderen en wij bezig gingen met de tegels te ontzien van het mos. Daarnaast gingen de vrouwen in het hoofdgebouw aan het werk, de vliering maar eens grondig inspecteren en schoonmaken. Tegelijkertijd werd er met het updaten van de woning begonnen. Vele handen maken licht werk, nou dat was zeker van toepassing.

Na een dag klussen gingen we heel tevreden naar huis en zagen we zichtbaar de veranderingen. Echt genieten en dat doen we nog steeds. Het kluswerk blijft de komende tijd maar inmiddels wonen we , sinds 29 juni, op De Strubben.
 

Verschillende groepen op bezoek

Jeugdbrandweer op de Strubben Groepsaccommodaties
Vanaf 28 mei, tot aan de zomervakantie, zijn er elk weekend gasten geweest. Prachtig om verschillende soorten gasten welkom te mogen heten.Eind mei was er een familie rëunie op de Strubben.
Begin juni kwam er een groep Bluesgangers, zij bezochten allen het Blues festival in Grolloo. Zo was er een bedrijfsuitje, kwam de jeugdbrandweer uit Leek, korfbalgroepen en ook jongeren van Stichting Lifegoals. 
Super leuk om al deze mensen te ontvangen. Achteraf kregen we veel positieve reacties over het verblijf.
 
 
Met veel plezier en inzet van de kinderen, vrienden en familie kijken we terug op een goed begin. Aankomende weekenden komen er groepen jeugd , zijn er Alpha groepen, komt de Esperanto Taalgroep enzovoort.

Een ieder die dit leest is natuurlijk ook van harte welkom om een kijkje te nemen op De Strubben, neem met ons contact op voor een afspraak en meer informatie: 0592-854267 (bgg 06 23145607)
 
Met groet van,
 
Janke en Pieter.

Klussen op de Strubben Groepsaccommdaties