De Strubben: dé plek voor ontmoeting en ontspanning, midden in Drenthe!

Nieuwsbrief mei 2017

27-05-2017 - Het voorjaar heeft zich aangediend en alhoewel het soms nog behoorlijk koud kan zijn, staan er veel bomen in bloei en wordt het ook bij De Strubben steeds groener.


Vernieuwing speelterrein

Daar waar voorheen een groot aantal naaldbomen stonden komt nu het gras op en kunnen we over twee weken de speeltoestellen en zandbak opnieuw een plekje geven. Ook zullen er een aantal bankjes komen te staan, afgewisseld met wat struikgewas, een heel ander gezicht met veel ruimte en overzicht. Achter het kamphuis komt een groene laurierhaag zodat er ook beschutting is wanneer het waait.

 
Inmiddels is het druk op De Strubben en hebben we elk weekend gasten, heel uiteen lopende groepen en dat maakt het voor ons bijzonder leuk. In het voorjaar vooral familie weekenden, gemeente weekenden en jeugdgroepen. Een diversiteit aan gasten die zich elk op hun eigen manier vermaken.
Ook de vuurplek is erg in trek, jongeren sprokkelen hout en maken hun eigen vuur, zelfs in de winter.  
 

Opknappen van kamers en douches

In januari zijn we begonnen met het opknappen van een drietal kamers, in het hoofdgebouw. Er is een licht kleurtje op de muren gekomen, enkele planchets en tegeltjes zijn vernieuwd en er ligt grijs vinyl op de grond. Alle drie kamers hebben nieuwe houten bedden gekregen met nieuwe matrassen.
 
Halverwege mei worden de twee nieuwe douches in gebruik genomen, een aangename  toevoeging, vooral omdat de groepen soms groot zijn. 
 
Op dit moment zijn we bezig om nog twee kamers op te knappen en wordt er hard gewerkt om de buitenboel verder te ontwikkelen. Zo komt er ook een nieuwe plek voor de containers en komt er op de zijkant van het kampgebouw een klein tegelplateau. Al met al een hele klus waar we met veel plezier aan werken.
 
In juni en juli komen er een aantal scholen op kamp, een nieuwe ervaring waar we naar uitzien.
 
 
Bedankt voor het lezen van deze nieuwsbrief.

Vriendelijke groeten,

Janke en Pieter